28. toukokuuta 2014

Kaunistukset



Ohje: Keväthuuma
Lanka: Lane Cervinia Calzetteria, väri kasvivärjäyskurssin satoa
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Simona




Nämä sukat jättävät sanattomiksi. Niin kaunis on malli. Onneksi sain kunnian testineuloa sen! Ohje on tulossa yleiseen jakoon vasta vuoden lopulla, sillä se oli tänä keväänä osana Villavyyhdin Suurta Suomalaista Neulekerhoa. Pysykää siis kuulolla, suunnittelija itse ilmoittanee, kun sukkamalli on meidän tavallisten kuolevaisten (eli hölmöjen, jotka emme tuohon kerhoon osallistuneet) saatavilla.

19. toukokuuta 2014

Hurr-rurr-surrr-rurr..

Vähän aikaa sitten istuttiin iltaa Neulistin luona ja ilta johti tietenkin lankavaraston kaiveluun. Sieltä käsinkehrättyjen joukosta löytyi tällainen aarre käsinvärjättyä merino-tencel-sekoitetta, johon ihastuin kovin. Kuitu oli kuulemma ollut aivan hirveää kehrättävää, lanka sisälsi solmuja ja katkenneita säikeitä, joten se myytiin mulle pilkkahintaan.


Ja minä vain ihastelin. Niin on nättiä, tasaista ja kauniin väristä. Oi, oi!


Ohje: Kärjestä varteen, omasta päästä
Lanka: 50% merinovillaa, 50% tenceliä, käsinkehrättyä
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Kesävalaskalaset


Somaset kesäsukkaset valmistuivat vikkelästi ja pääsivät heti käyttöön. Langasta löytyi yksi solmu ja pari hassua katkennutta säiettä. Että kelpoa lankaakin oli. Ihan turhaan siis Neulisti tätä parjasi. Kaunista lankaa hää mulle kehräsi! 

Kerrottakoon tässä samalla, että meikäläisen omat kehruureenit taitavat lähiaikoina lisääntyä, sillä meille saapui eilen valtavan kiva paketti:


Karvanaamojen avustuksella sain rukin koottua ja pikkuisen ehdin jo sitä polkastakin. Mukava tyyppi tämä Tapsaksi nimetty rukkiseni!

17. toukokuuta 2014

Yäk, miten rumat!

Tuli tuossa taannoin kehuttua, etä parin vuoden takaisella kasvivärjäyskurssilla värjättiin kivoja lankoja. Noh. Tuli siellä värjättyä niitä susirumiakin lankoja. Niinkuin vaikka tämä ällömöllön karmea sukkalanka. YÄK!


Ohje: Päästä repästy, neuloessa keksitty
Lanka: Pirtin Kehräämön Sukkalanka
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Paskasukat päivässä


Koska karmean väristä lankaa on huomattavasti hankalampi kaupata, kuin valmiita sukkia, päätin neuloa langan pois kuleksimasta. Onneksi makuja on monia; sukat löysivät uuden omistajan nanosekunnissa ladattuani niistä kuvan Facebookiin.


Ulkonäöstä viis, on ne ainakin lämpöiset. Ja käyttöönkin pääsivät. Että ei mennyt hukkaan yhden päivän tikuttelu. 

15. toukokuuta 2014

Rinkulainen

Huhtikuussa, Savolaisen kierossa retriitissä käsiini osui valtavan kaunis lanka. Kraftin Merinosilkkiä, spesiaalivärissä, joka ei kuulu normivalikoimiin. Se piti hetihetiheti saada itselle, keriä ja laittaa puikoille.


Retriitissä kerin langan, mutta mallin valitsemisen suoritin vasta kotona. Törmäsin mitä mainioimpaan huivimalliin, jota halusin ehdottomasti kokeilla.


Ohje: Clincher
Lanka: Kraft Hand-Dyed MerinoSilk Sock, Trials & Errors + Cascade Yarns Heritage Silk kontrastivärinä
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Clincher

Kertakaikkisen leppoisaa ja aivotonta neulomista: pelkkiä oikeita ja nurjia kerroksia höystettynä jokusella lisäyksellä siellä täällä. Vasta aivan lopuksi piti vähän käyttää aivoja, kun huivi pääteltiin kontrastivärillä i-cord-rinkuloita käyttäen.  


Tämä se vasta on vekkuli huivi! Tykkään kovasti.


Se pääsi käyttöön välittömästi, sillä se on näppärä kiepauttaa kaulaan minkä vain takin tai paidan kaveriksi, väri on iiiiihana eikä merinon ja silkin yhdistelmää voi ainakaan parjata. Nam!

11. toukokuuta 2014

Pari reikäriviä

Kun sain ensimmäisen kerran käsiini tätä Rowanin Cashcottonia, olin myyty. Miten lempeä, pehmeän suloinen lanka! Kun sitä sattui eteen lisää kauniin vihreänä, ostin pois!


Ohje: Oma
Lanka: Rowan RYC Cashcotton DK
Puikot: 5,0 mm
Ravelryssä: Doctor Jones

Niistä oli tulossa ehdottomasti jokin kaula-asia, mutta lankaa oli sen verran vähän, että epäilin sen riittävyyttä. Näin jälkikäteen voin taas mäiskäistä itseäni otsaan; hyvinhän tuo riitti! 


Lähdin neulomaan ihan vain sileää kolmiohuivia ja mietin neuloessa, millaisen reunuksen siihen tekisin. Neulojien tukiryhmässä on noita oikeitakin suunnittelijoita, joten pyysin ammattilaisia inspiroimaan huiviini reunuksen. Vaan olivat mokomat laiskalla tuulella ja jouduin hoitaa homman itse.


Ei paha, parin reikärivin verran osasin minäkin suunnitella. 

9. toukokuuta 2014

Jaa että paskaa lankaa?

Jokin aika sitten vietin yövuorojen jälkeistä selviytymispäivää ystävän luona, lattialla koomaillen. Ei jaksanut edes neuloa, mutta kello oli niin vähän iltapäivästä, ettei ollut viisasta vielä mennä nukkumaankaan. Löysin itseni tonkimasta toverin lankakätköjä. 


Ohje: Syysraitoja
Lanka: Holst Garn Samargand
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Her trash, my treasure

"Ihan paskaa lankaa!", tuhahti toveri tästä silkkivillaisesta langasta. Kohottelin kulmiani ja mulle selitettiin, että lanka vaan katkeilee neulottaessa, vaikka ihanaa onkin. Tiukkistoverista sen uskoinkin, mutta onneksi mä olen käsialaltani vähän löysempää sorttia. Siispä anastin langan itselleni. Olihan se neulottava pois!


Tuskaisen pitkä projekti. Kun sitä lankaa vaan riitti ja riitti, eikä se tuntunut vajuvan yhtään. Mutta loppui se sitten viimein - tietenkin kesken. Pienellä purkamisella selvittiin ja huivi tuli valmiiksi.


Eikä se lanka muuten katkennut kertaakaan. Että en lähtis paskaks haukkumaan.

4. toukokuuta 2014

Sipulista, alpakasta, kivipähkinästä ja raidoista - niistä on pienet takit tehty!

Melkein kaksi vuotta sitten kasvivärjäyskurssilla tuli värjäiltyä kaikenmoista ihanaa ja vähemmän ihanaa. Monta ihanaa lankaa on jo neulottu, mutta nämä ihanat sipulilangat odottivat sitä oikeaa projektia.
 

Lanka: A.P.D.O.O. Alpaka, punaisella ja keltaisella sipulilla värjättyä
Puikot: 3,0 mm ja 3,5 mm
Ravelryssä: Little Onion
 
Se oikea projekti pamahti päähän ihan yllättäen - sipulilangat ovat ehdottomasti pikkuinen takki!
 

Kummityttö pysynee tässä alpakanpehmeässä takissaan lämpimänä koko ensi talven.


Kivipähkinänapit ainakin olivat hitti, sekä mun, että kummitytön mielestä. Aika kiva tuli koko nutusta.

1. toukokuuta 2014

Vappu 2014

Viime viikolla näin kirpparin ikkunassa hurmaavan mekon. Pelastin sen kotiin ja vannotin itselleni, että sitä pitäisi myös käyttää. Ohuenohuet olkaimet saivat mekon tuntumaan liian avonaiselta ja kylmältä vielä näille säille, joten jotain pientä se kaipasi kaverikseen.


Ohje: Hyss
Lanka: Drops Cotton Merino
Puikot: 5,0 mm
Ravelryssä: Vappu 2014


Tämänhetkinen suosikkilankani, Cotton Merino toimii tässäkin mainiosti. Se on ihanan pehmeää ja lämmintä, muttei kuitenkaan kesää vasten liian lämmintä. Olen hurahtanut tähän puuvillan ja merinon yhdistelmään aivan tyystin - miksi ihmeessä en ole aiemmin älynnyt, miten huippua tällainen lanka voikaan olla? Sen lisäksi, että se on käytössä mukava päällä, lankaa on myös mukava neuloa. Inhoan neuloa pelkkää puuvillaa, sillä se usein halkeilee ärsyttävästi. Tämän langan kanssa sitä ongelmaa ei ole, kiitos sen merinonpuolikkaan. 


Asukokonaisuus on nyt täydellinen, enää puuttuu lämpimät säät, sillä näiden kuvien jälkeen vaatteet vaihtuivat farkkuihin ja nakatakkiin, huiviin, pipoon ja sormikkaisiin. Mutta kyllä se kesä sieltä vielä tulee, aivan varmasti!