26. helmikuuta 2014

Tollo osti taas tyhmää lankaa

Mä tunnen yhden tollon. Sen nimi on Tiina ja se asuu meillä. Se on joskus tosi rasittava, kun kantaa meille lankaa, joka on kyllä ihan kivan väristä, mutta ihan kökköä neulottavaa. Vaikka oon sanonut sille monta kertaa, että näitä pörheitä ja löyhäkierteisiä sukkalankoja ei meille enää osteta, niin aina se jostain ale-korista niitä kaivaa ja kantaa kotiin.


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Marks & Kattnens Fame Trend
Puikot: 2,5 mm
Raverlyssä: Tollo


Niin että typerää ja ärsyttävää neulottavaa olivat sitten nämäkin, kiitos Tiinan. Vähän annetaan kuitenkin anteeksi, koska onhan ne värit nätit ja valmiit sukat on kyllä somat.


Tämmöset kolmekutosen jalkaan sopivat sukat söi lankaa aivan liian vähän. Jämää jäi juuri ärsyttävästi niin paljon, ettei sitä oikein voi poiskaan heittää. Silti, yön pimeydessä, kun Tiina vetää sikeitä, taidan nakata mäjelle koko jämän. Ja uusia ällölankoja ei sitten osteta! Niin kerta!

23. helmikuuta 2014

Kukkaset sukkaset

Kun paksun langan ja kirjoneuleen yhdistää sukkiin, niistä tulee tossukat.


Ohje: Kukka-sukat
Lanka: Sandnes Garn Perfect
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Pinktation


Somat ja lämpöiset, mutta turha näitä on kumpparia kummempaan kenkään tunkea. Ovat meinaan paksut!


Aika hyvä ystävänpäiväylläri olivat nämä sukkatossuset - saaja yllättyi ja ilostui enemmän kuin osasin arvatakaan.

18. helmikuuta 2014

Lauantai-iltana

Ei lähetty ravintolaan, mutta leffaan. Ja mulla ei ollut mitään aivotonta neuletta kesken! Paniikki! Sipaisin vikkelästi pari joululahjaksi saatua kerää Dropsin Andesia ja paaaaksut puikot mukaan, kurkkasin jonkun kivan ja helpon mallineuleen Ravelrystä ja lähdin kaupungille.


Lanka: Drops Andes
Puikot: 8,0 mm


Leffan aikana neuloin kaulurin puoliväliin ja kotiin tultua Putousta katsellessa loppuun.


Yön yli pingotus, ja tadaa! Se on valmis!


15. helmikuuta 2014

Pörheän pehmeitä kaulajuttuja

Aivottoman neulomisen tarpeeseen olen viimeaikoina pyöräyttänyt pari tuubia. Ei liene mitään helpompaa, kuin luoda silmukat ja neuloa pelkkiä oikeita silmukoita niin pitkään, kuin lankaa riittää. Ja mikä parasta, oikealla lankavalinnalla lopputulos on kertakaikkisen ihana!


Näiden molempien tuubien edeltäjät on nähty blogissa ennenkin, mutta toisto kertonee onnistuneesta lopputuloksesta. Miksipä sitä muuten jaksaisi samoja juttuja uudestaan neuloa.


Kumpaiseenkin tuubiin löytyy lisätietoja Raverlystä: Cloud number two ja Siskon.

11. helmikuuta 2014

Raitoja ja yksi iso pallo

Lankakaupassa harmaa ja vaaleanpunainen huutelivat. Halusivat raitasukiksi. Ei siinä auttanut muu, kuin neuloa pois, vaikka en tiennyt kenelle ja miksi niitä olin neulomassa.


Ohje: Omasta päästä
Lanka: Sandnes Garn Perfect
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Pink for the mom of twins

Samana päivänä, kun sukat valmistuivat, kuulin ystävän joutuneen sairaalaan. Ystävä kantaa mukanaan kahta alivuokralaista, joiden ei aivan vielä tarvitsisi syntyä. Tuo ystävä, ennalta arvaamattoman ajan sairaalassa pötköttelevä äippä, tarvitsi ehdottomasti villasukat. Miten sattuikaan, että neuloin nuo raidakkaat juuri hänen jalkaan sopiviksi ja oloasuun mätsääviksi?

Pidetään peukkuja, että sairaalassa pötköttely jää lyhyeksi ja pienet poikasetkin jaksavat kölliä kohdussa vielä tovin. Pusuhalit eteläiseen Suomeen, pärjäilkää ja voikaahan hyvin!

10. helmikuuta 2014

Toveripipot

Pitkään varastossa maanneet langat löysivät vihdoin sopivan mallin! Kahdesta kerästä sai kaksi pipoa ja vieläkin lankaa jäi. Melkoisen riittoisaa! Kuvausta varten puettiin pipot sekä mullen, että ystävälle ja näihin päihin pipot jäi. 



Pienoisesti polvia koukistamatta en sitten mahtunut kuvaan lainkaan. Hähä, joskus tätä pituutta vain on liikaa.



Ohje: Pässinpökkimä raitapipo Modasta 1/2014
Lanka: Rowan Tweed
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm
Ravelryssä: The yarn talks to me

4. helmikuuta 2014

Simppelit kesäsukat

Olen selannut blogini läpi nyt jo ainakin kolme kertaa viime kesään asti ja joka kerta todennut, että mä en tosiaan ole näistä sukista täällä kertonut. No mutta nyt! Löysin Ravelrystä kertakaikkisen nätin ja erittäin simppelin sukkamallin, joka oli mitä mainoin pari kirjavan langan kanssa. 


Lanka: South West Trading Company TOFUtsies
Puikot: 2,0 mm
Ravelryssä: Antibacterial


Neuloin ensimmäistä kertaa sukkalankaa, jossa oli myös puuvillaa. Epäilin ja jahkasin pitkään langan kanssa, että mahtaisiko siitä mitään tulla. Ihan turhaan epäilin, neuletuntuma oli huippu ja neulepinnasta tuli oikein hyvä. Jos tätä sukkalankaa saisi yksivärisenä, olisin ostanut sitä jo lisää.


Sukat valmistuivat jo kesäkuussa ja silloin ne myös luottomallin kanssa kuvattiin. Bloggaamatta taisi jäädä, kun sukat odottivat joulua ja paketointia. Pakettiin pääsivät, joulu tuli ja meni ja sukat ovat kuulemma olleet ahkerassa käytössä. Hiano homma!