31. toukokuuta 2013

Villaa ja alpakkaa kesäksi

Puikoilta putosi takki. Sopivasti toukokuun helteille. Ennen tätä kevättä en tiennyt, että toukokuussakin voi olla helteitä. 



Ohje: Leaflet
Lanka: Drops Nepal
Puikot: 6,0 mm
Ravelryssä: Leaflet


Onhan se nyt vähän kuuma, mutta varmasti niitä viileitä aamuja ja pimeneviä iltojakin tähän kesään mahtuu. Sillon tämä takki tulee varmasti tarpeeseen.


Takki oli kovin kivaa ja nopeaa neulottavaa, suosittelen sekä ohjetta, että lankaa lämpimästi. Ainoana poikkeuksena ohjeeseen tuikkasin takkiin napit, sillä ilman kiinnitysmekanismia pelkäsin takin jäävän vähemmälle käytölle.


Vaikkakin tämä on perustakki, perusvärissä, niin kiva on silti. Ei menny tunnit neuloessa hukkaan.

29. toukokuuta 2013

Kolmannet

Uhkasin neuloa vielä kolmannet ja neuloinhan mä. Tällä kertaa vaan ohuemmasta langasta, sillä nyt ohje on saatavilla vähän isommallekin silmukkamäärälle sovellettuna.


Lanka: Lankakauppa Kuje Jekku
Puikot: 2,0 mm
Ravelryssä: Lehtivihreä


Vieläkin tämä malli on kovasti mieleeni. Se on niin simppeli ja niin nätti. Lanka oli huippuihanaa pehmeyttä, mutta kuitenkin tiukkakierteistä.


Nyt vaan kaikki neulomaan niitä Toukokuisia, kun on vielä tätä toukokuutakin jäljellä! 

26. toukokuuta 2013

Viikonloppuvieraita

Mennyt viikonloppu oli kertakaikkisen ihana. Ystävä ja hänen esikoisensa kävivät kylässä.


Koskapa nuo kaksi ovat olleet mielessä paljon, putosi myös puikoilta jotain pienelle sopivaa. 


Ohje: Easy Peasy Newborn Sock Hat ja
Lanka: Kujeen merino-kashmir-nylon-sekoite (tuo kirkas vihreä) ja Cascade Yarns Heritage (tummempi vihreä)
Puikot: hattuun 3,0 mm ja lapasiin 2,5 mm
Ravelryssä: Tiny Little Pea ja Uhu-huhu

Niin pieniä asusteita, että pienempiä ei kai voi ollakaan. Nämä olivat parhaita jämälankaprojekteja aikoihin - mitä suloisimmat jämät pääsivät kertakaikkisen suloiseen tehtävään. 


Toivottavasti sitten syssymmällä syntyvä pikkuinen muistaa ihmetellä noita pöllöjä yhtä paljon kuin minä. Ne on niiiiin söpöt ja pienet. Tykkään, vaikkei näillä olekaan pyllyjä - takapuoli on pelkkää pystyraitaa.

22. toukokuuta 2013

Vaarin kalsareista

Siitä on jo kuukaudenpäivät, kun hörötettiin ja pöljäiltiin Viitakossa, siellä savolaisessa neuleretriitissä. Kaimani saapui retriittiin ison laatikon kanssa, johon oli keräillyt kaikenmoista itsetekemäänsä, sukkaa, huivia, projektipussia, lapasta ja vaikka mitä ihanaa. Jostain syystä se halusi niistä kaikista eroon. Hyökkäsin laatikolle heti, kun sain sen näköpiiriini.


Nappasin laatikosta mitä kauneimmat, havupuunvihreät, huovutetut lapaset. Ne ovat sellaiset paksut, mutta ei liian paksut ja kuitenkin valtavan lämpimät. Moisia olen kaivannut jo tovin. Niistä ei tullut napattua kuvaa, sillä onneksi toukokuussa ei ole ollut enää tarvetta paksuhkoille lapasille. Sukille sentään on! Ja laatikostahan löytyi myös vaarin kalsarit! Voi mikä onni! Tai no, meni tovi kun pakertelin niitä jalkaani, olivat aika piukat tähän valtavaan kanoottijalkaani. Mutta mahtuivat! Jes, riemuvoitto! Niissä sukissa mä sitten hiihtelinkin pitkälti koko loppuretriitin, sillä upeethan ne on. Ja mun. Armaat kalsarisukkani.

Retriittiyön pimeinä tunteina sitten istuttiin yhdessä kaiman kanssa pöydällä ja pohdittiin, mitä se tahtoisi palkkioksi noista laatikkolöydöistäni. Harmaan pipon, kuulemma. Pitää olla joku juttu, mutta ei liikaa mitään juttuja. Ei aikanaan nyppyjä. 


Lanka: Cascade Yarns 220 Superwash (tummempi harmaa) ja Drops Alpaca kaksinkertaisena (vaaleampi harmaa)
Puikot: 4,5 mm ja 5,0 mm
Ravelryssä: As you wish I

Kotiin palattuani aloin todenteolla pohtia tätä pipo-asiaa. Alkoi tuntua jo vähän hankalalta, kunnes muistin erään piposeni, joka voisi olla myös kaiman tyylinen. Saman mallin siis nappasin ja hain Poppelin hyllystä vähän harmaata. Kuvausta varten nappasin mukaan somistekissan, että kuvassa ois jotain söpöä. Vaan häntäpä ei kiinnostanut söpöillä.


Lanka: Handun 100% Merino DK
Puikot: 3,5 mm ja 4,0 mm
Ravelryssä: As you wish II

Seuraava pipo kuvattiinkin sitten ilman kissoja. Kun söpöily ei kerran kuulu ainakaan Herran toimenkuvaan. Jaa niin mikä toinen pipo? Nokun. Törmäsin ihan vahingossa tuohon malliin (selattuani pipomalleja Ravelryssä ainakin kolmatta päivää), ja se halusi tulla neulotuksi. Varsinkin, kun olin ihan tarkoitusta varten tilannut Handusta uusinta uutta, Merino DK:ta. Uuh, mä sanon vaan. Alku näytti pahasti vain rivistöltä kirkkoveneitä, mutta pipon edetessä mielikuva onneksi häipyi. Ja niin kiva tuli, että tarvitsen ehdottomasti tällaisen itsekin. Mieluiten heti.


Lanka: Schachenmayr Cotton Bamboo
Koukku: 3,5 mm
Ravelryssä: Virkvirk

Kun tässä nyt sitten oltiin lähettämässä pakettia, niin samallahan sitä voisi lähettää muutaman muunkin jutun, mikä oli ollut suunnitteilla. Niinkuin kiitoksen virkkauspajasta. Retriitissä oli nimittäin myös se virkkauspaja, josta taannoin kerroinkin. Ilman sitä, mun virkkaustaidot olisivat edelleen aivan nollissa, eikä motivaatiokaan olisi kovin hääppönen. Mitään pajamaksuakaan se kurssinvetäjä ei huolinut, joten mä tuuppasin sille pakettiin rätin. Ihan itse virkkaamani, johon osasin tömmosen reunapitsinkin pyöräyttää. Hah, mä olen tuosta rätistä ehkä ylpeämpi kuin yksikään lapsonen piirrustuksistaan.


Ohje: Varresta varpaisiin, omasta päästä
Lanka: Utunalta, myytiin ilman vyötettä, joten enhän mä enää muista
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Thank you

Viimeisesnä, vaan ei lainkaan vähäisimpänä tuuppasin pakettiin vielä sukat. Ne on sellaiset spesiaalisukat, jotka kiljuivat jo lankavyyhteinä aikovansa sukiksi juuri kaimalleni. Jo silloin oli ajatus kiitää siitä, että se kaima vaan on olemassa. Muuta ei tarvita. 

Paketti saavutti määränpäänsä ja päättelin tästä postauksesta, että siellä taidettiin tykätä. Se mun sielunsisko, hengenheimolainen ja kauheen tärkeä ihminen, muistaa ehkä taas tovin olevansa tärkeä ja ennenkaikkea kovin tykätty ja ehdottomasti hulvattomin HU-HUU-hölmöläinen.

20. toukokuuta 2013

Eläkeläisen krokotiilit

Mulla on töissä hirveän kiva kamu, jonka kanssa ollaan monet kerrat katseltu uusia neulemalleja ja höpötelty muutenkin uusimmista käsityövillityksistä. Vaan tänäänpä hän on viimeistä päivää töissä, huomenna lomailee ja syksymmällä jo viettää eläkepäiviä. Eläkeläistä piti muistaa tietenkin sukilla - krokotiilisukilla!


Lanka: Schoppel-Wolle Admiral 
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Crocodile


Jännät kantapäät..


..ja jännä mallineule. Kiva oli neuloa! Toivottavasti eläkeläisen varpaat pysyvät näissä sukissa lämpiminä! 

17. toukokuuta 2013

Fuksiaa palmikkoa

Tahdoin neuloa jotain fuksian punaista, mielellään kämmekkäät. Selailin Ravelryä useamman päivän etsien juuri sopivaa kämmekäsohjetta ja lopulta päädyin näihin.


Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Holding your hand

Onneksi päädyin, sillä mukavat neulottavat olivat! Fablel toimi näissä kauniisti ja kämmekkäiden uusi omistajakin tykkäsi.

13. toukokuuta 2013

Virkkausreenit!

Muutama viikko sitten osallistuin neuleretriitissä TiiQn vetämälle virkkauskurssille. Kurssilla käytiin läpi kuulemma perusasioita, mutta mulle ne olivat aivan uusia juttuja. Ja vitsi vie, nyt mä vihdoin aloin ymmärtää, mistä siinä virkkaamisessa on kyse!


Kurssilla sain aikaan tämmösen. Pyörylän. Semmosen parin tunnin aikana siis. Eh.


Sain aloiteltua myös pöllönmasua ja retriitin aikana sain pöllön valmiiksikin. Jopas! Ihan itse virkkasin. Tosin se saattaisi tarvita vielä silmät, mutta katsotaan sitä sitten joskus.


Nyt mä reenaan virkkaamista! Jos siis huomasitte, niin niissä myssyissäkin oli jotain virkattua - kukkasia! Onneksi löysin niihinkin ohjeen, vieläpä kauheen kivan sellaisen. Pitää ehkä tunkea niitä jatkossa jokapaikkaan.


Niinkuin vaikka äitille äitienpäivälahjaksi.



Ja omaan päähän kesäkukkaseksi! 


Vaihdoin kyllä kukkamallia välillä ja virkkasin mummalle patalapun, semmoisen auringonkukkasen. Ohjeen nappasin Dropsilta.

Ja sitten, se mun suurin saavutukseni: ihan ensimmäinen itse virkkaamani matto!


Lanka: Kauhavan Kangas-Aitta Esteri-ontelokude, 1 kg
Koukku: 9 mm
Ravelryssä: :D


Matto on ollut kovin suosittu, joten seuraavaan mattoon on jo kuteet hankittuna.


Ai kuinniin mä oon jääny koukkuun?

11. toukokuuta 2013

Kevätsukkaset

Sukkasuunnittelija nro 1 on julkaissut jälleen yhden valtavan kauniin sukkamallin. Pääsin testailemaan ohjetta jo etukäteen, siksipä mulla on jo omat versioni esiteltävänä.


Lanka: Zelda's Dippins Serene väreissä Appelsiinimarmeladi ja Kevätesikko
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: Keltakuu ja Silmuset

Aivan kertakaikkisen ihastuttava malli! Joutuisa ja suorastaan helppo neuloa, mutta tapahtumia riittää tarpeeksi, ettei hommasta tule tylsää. Kiinnostusta riittää siis neuloa vaikka kaksi paria näitä sukkia. Enkä väitä, etteivätkö kolmannet sukat olisi jo suunnitteluasteella. Osansa sukkien kiinnostavuuteen teki myös lanka. Värit ovat kertakaikkisen ihania, kiitos värjäritaituri Zeldan!


Ensimmäisten sukkien valmistuttua myös Herra Kippurainen vakuutteli osaamistaan jalkamallina. Ei huono!




Toisten sukkien kanssa sain esiintyä yksin, sillä Hänen Korkeutensa tyytyi seuraamaan toimitusta sivusta.

7. toukokuuta 2013

Myssyhulluus iski!

Muutama päivä sitten keksin, että voisin hankkiutua eroon puuvillalangoistani. En erityisemmin pidä puuvillan neulomisesta, joten eroonhan niistä oli päästävä. Pyöräytin siis sytomyssyn. Tai kaksi. Tai..


Lanka: ONline Linie 28 Borneo
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Boring Borneo


Ohje: Oman pään syövereistä ja kukkasen ohje jälleen napattu Will I Be Pretty -piposta
Lanka: Schachenmayr nomotta Cotton Linen
Puikot: 4,0 mm
Ravelryssä: Pale


Ohje: Oras-myssy
Lanka: Schachenmayr Cotton Time
Puikot: 4,0 mm ja 4,5 mm
Ravelryssä: Viherrys



Ohje: Virtauksia
Lanka: Sandnes Garn Mandarin Petit
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Yellow lines


Lanka: Anttila Bella
Puikot: 4,5 mm
Ravelryssä: Hattara






Ohje: Väreily
Lanka: Schachenmayr nomotta Cotton Time muihin paitsi ohuempaan versioon Catania
Puikot: 4,0 mm muihin ja ohuempaan versioon 3,5 mm
Ravelryssä: GreenN! PlumB! Choc! One more!

Saatoitte jo huomatakin, että tuo Väreily-pipo on mun suosikki. Ihana ku mikä! Joutuisa tehdä ja kertakaikkisen koukuttava malli. Lopputuloskin miellyttää kovasti mun silmää, varsinkin tuossa ohuessa  mallissa (viimeisin kuva, tuo hyvin tumma violetti). 

Väreilyn lisäksi Virtauksia-pipo (se ihana keltainen) tuotti meikäläisessä monen monta tyytyväistä huokausta. Neulepinta on kovin kaunista ja lanka pehmeää. Tuo myssy jos mikä, tuntuu kivalta kaljua päätä vasten. Toivottavasti jokainen myssy löytää uuteen kotiin, jotteivat pitkään ikävysty sytostaattipolin myssykorissa.

6. toukokuuta 2013

Hyvä Hikke kiertää

Tämän blogin alkutaipaleella osallistuin Anna hyvän kiertää -haasteeseen. Lupasin jotain itsetekemääni kolmelle ensimmäiselle kommentoijalle, mutta kommentteja kertyi vain kaksi. Kunnes ihan vähän aikaa sitten, kaksi ja puoli vuotta postauksen julkaisun jälkeen, sain sen kolmannen kommentin!

Neulomaan oli päästävä oitis!


Ohje: Hitchhiker
Lanka: Lai-la-lai Yarnz 100% Merino Sock
Puikot: 3,5 mm
Ravelryssä: Hikke

Pätkävärjättyjen lankojen paras ohjepari on kyllä tämä Hikke. Hitsinhikari siis, niinkuin TiiQ tätä ystävällisesti kutsuu. Tämä oli kertakaikkisen kivaa, aivotonta neulomista ja tuloksena kelpo huivi.



"Neuloit sitten tommosen jäkishuivin," kommentoitiin mulle kotosalla. Olin täyttä kysymysmerkkiä, kunnes älysin: Kalpa.

4. toukokuuta 2013

EKG

Pitkähkö tovi sitten tuskastelin parin jämäkerän kanssa. Halusin niistä sukat, mutta ei huvittanut ryhtyä neulomaan tasaraitaa. Koskapa kirjoneulettakin piti reenailla, keksin kokeilla jotain erittäin simppeliä: raitoja ja kirjoneuletta.


Ohje: Oman pään syövereistä
Lanka: Cascade Yarns Heritage (musta) ja Knitlob's Lair Väinämöinen (punainen)
Puikot: 2,5 mm
Ravelryssä: EKG

Ensimmäiset pari kerrosta näyttivät erehdyttävästi sydänkäyrältä, mutta säännöllinen kuvion siirto raita raidalta saikin sukat näyttämään myös vinoraidallisilta. Hauskaa! 


Nämä läksivät ihan tavallisiksi käyttösukiksi Tampereelle, siellä oltiin semmosia kuulemma vailla.

3. toukokuuta 2013

Ne pyllyt!

Tässä ohjeessa on sitä jotain: pyllyt.


Lanka: Handun 100% BFL 
Puikot: 3,0 mm
Ravelryssä: Sunny Guys

Ei sillä, etteikö etupuolikin olisi kovin söpö, mutta mun mielestä näistä lapasista tekee parhaat juuri tuo takapuoli. Hihi, pylly! 


Nämä pöllöt eivät jääneet omia käsiä lämmittämään, vaan lennähtivät toisaalle, Lotan hellään huomaan. Kuvitelkaapa nämä pöllöt tämän huivin kaveriksi - aika hyvin mätsäävät.


Siinä ne on, pöllöt ja pöllöjen uusi omistaja. Kiitos kuvasta Lotta!